• Посилання скопійовано

Доходи громадського об'єднання не підлягають розподілу між його учасниками

Доходи або майно громадського об'єднання не підлягають розподілу між його учасниками і не можуть використовуватися для вигоди будь-якого окремого учасника громадського об'єднання, його посадових осіб

Доходи громадського об'єднання не підлягають розподілу між його учасниками

ДПСУ роз'яснила, що громадська організація має право вести підприємницьку діяльність та отримувати дохід від неї. Проте такий дохід, на відміну від прибутку підприємства, не може бути розподілений між засновниками та членами громадської організації і має бути спрямований виключно на досягнення мети громадської організації (Лист ДПСУ від 26.03.2013 р. №1790/Щ/15-14-14).

У разі якщо неприбуткова організація отримує дохід із інших джерел, така неприбуткова організація зобов'язана сплатити податок на прибуток, який визначається як сума доходів, отриманих із таких інших джерел, що зменшена на суму витрат, пов'язаних з отриманням таких доходів, але не вище суми таких доходів.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»