• Посилання скопійовано

Збитки від діяльності, яка підлягає патентуванню, не впливають на загальну базу оподаткування

Якщо від діяльності, що підлягає патентуванню, отримано збитки, то такі збитки покриваються за рахунок доходів від такої діяльності, отриманих у майбутніх податкових періодах, і відображаються в наступних звітних періодах у складі інших витрат, понесених у зв'язку з отриманням таких доходів

Збитки від діяльності, яка підлягає патентуванню, не впливають на загальну базу оподаткування

Відповідно до вимог Податкового кодексу України платник податку на прибуток, який здійснює діяльність, що підлягає патентуванню, зобов’язаний вести окремий податковий облік результатів діяльності і визначати податок на прибуток від кожного виду патентованої діяльності та окремо від іншої діяльності. Податок на прибуток від діяльності, що підлягає патентуванню, зменшений на суму вартості придбаних патентів, додається до суми нарахованого податку на прибуток від діяльності, яка не підлягає оподаткуванню, та сплачується до бюджету загальною сумою за усіма видами діяльності.

Якщо ж від діяльності, що підлягає патентуванню, отримано збитки, то такі збитки не зменшують об’єкт оподаткування від діяльності, що не підлягає патентуванню, а покриваються за рахунок доходів від патентованої діяльності, отриманих у майбутніх податкових періодах, і відображаються в наступних звітних періодах у складі інших витрат, понесених у зв'язку з отриманням такого виду доходів.

Нарахування податку на прибуток від діяльності, що підлягає патентуванню, здійснюється за кожним видом такої діяльності в додатку ТП та підсумкові дані переносяться в рядки 08 та 12 Декларації з податку на прибуток.

Джерело: ГУ ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»