• Посилання скопійовано

Податок на прибуток: сплачуємо та звітуємо за рік

Граничний термін подання річної декларації з податку на прибуток за 2013 рік — 3 березня 2014 року, а сплати – 11 березня 2014 року

Податок на прибуток: сплачуємо та звітуємо за рік

За підсумками 2013 року платникам податку на прибуток слід звітувати за новою формою декларації, яка затверджена наказом Міндоходів від 30.12.2013 р. № 872 і набрала чинності з 24.01.2014 р.

Нова форма декларації з податку на прибуток підприємства удосконалена відповідно до змін у Податковому кодексі України. У декларації враховані нові правила обліку цінних паперів, передбачена можливість самостійного виправлення помилок за авансовими внесками з податку на прибуток, коригування податкових зобов’язань платника податків для цілей трансфертного ціноутворення.

Нагадуємо, що граничний термін подання річної декларації з податку на прибуток за 2013 рік — 3 березня 2014 року, а сплати – 11 березня 2014 року.

Виходячи з положень п. 46.2 ст. 46 Податкового кодексу України платник податку на прибуток разом з річною податковою декларацією має подавати річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації. Така фінансова звітність включає: баланс, звіт про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів, звіт про власний капітал та примітки до звітів.

Платники податку на прибуток – малі підприємства та юридичні особи, що відповідають критеріям, визначеним п. 154.6 ст. 154 Податкового кодексу України, подають разом з річною податковою декларацією скорочену за показниками фінансову звітність у складі балансу і звіту про фінансові результати.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»