• Посилання скопійовано

Дивіденди, отримані від платників фіксованого податку, враховуються у складі доходу

Дивіденди, отримані від платників фіксованого сільськогосподарського податку, які не є платниками податку на прибуток, враховуються у складі доходу

Дивіденди, отримані від платників фіксованого податку, враховуються у складі доходу

Міндоходів зазначило, що для визначення об'єкта оподаткування не враховуються дивіденди, отримані платником податку від інших платників податку, у випадках, передбачених пунктом 153.3 статті 153 ПКУ.

Юридичні особи - резиденти, які отримують дивіденди, не включають їх суму до складу доходу (крім постійних представництв нерезидентів).

Платники фіксованого сільськогосподарського податку не є платниками, зокрема, податку на прибуток підприємств.

Виходячи з вищезазначеного, дивіденди, отримані від платників фіксованого сільськогосподарського податку, які не є платниками податку на прибуток, враховуються платником податку, що їх отримує, у складі доходу за наслідками податкового періоду, на який припадає отримання таких дивідендів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»