• Посилання скопійовано

Де платити податок на прибуток великому платникові податків після обліку за новим місцем

Держказначейство зауважує, що великий платник податків після взяття його на облік за новим місцем повинен сплачувати, зокрема, податок на прибуток за місцем попереднього обліку у контролюючих органах

Де платити податок на прибуток великому платникові податків після обліку за новим місцем

На численні звернення платників податків щодо сплати податку на прибуток підприємств Казначейство звертає увагу, що з початку 2015 року в усіх органах Казначейства, у розрізі бюджетів та кодів бюджетної класифікації відкрито рахунки для зарахування до бюджетів податку на прибуток підприємств, що розподіляється між державним та обласними бюджетами.

Розподіл податку на прибуток підприємств здійснюється органами Казначейства відповідно до вимог статей 29 та 66 Бюджетного кодексу України: 90 % до державного бюджету та 10% до відповідного обласного бюджету. 

Статтею 64 Податкового кодексу встановлено, що великий платник податків, щодо якого прийнято рішення про переведення на облік у контролюючий орган, що здійснює супроводження великих платників податків, чи інший контролюючий орган, після взяття його на облік за новим місцем обліку зобов’язаний сплачувати податки за місцем попереднього обліку у контролюючих органах.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 16.02.2011 № 106  здійснення постійного контролю за правильністю та своєчасністю надходження до державного та місцевих бюджетів податку на прибуток підприємств покладено на органи Державної фіскальної служби України.

Враховуючи викладене, великий платник податків після взяття його на облік за новим місцем обліку повинен сплачувати, зокрема, податок на прибуток підприємств, за місцем попереднього обліку у контролюючих органах.

Джерело: Державна казначейська служба України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»