• Посилання скопійовано

Зменшення фінрезультату до оподаткування на суму доходів у вигляді дивідендів: позиція Комітету ВРУ

Позиція Комітету з питань податкової та митної політики ВРУ відрізняється від позиції ДФС щодо зменшення фінансового результату до оподаткування на суму доходів у вигляді дивідендів

Зменшення фінрезультату до оподаткування на суму доходів у вигляді дивідендів: позиція Комітету ВРУ

Нагадаємо, що Мінфін у листі від 25.07.2016 р. №31-11130-09-10/21370 роз'яснив, що платник податку на прибуток зменшує фінансовий результат до оподаткування на суму нарахованих доходів у вигляді дивідендів, що підлягають виплаті на його користь від:

- платників податку на прибуток, для яких пп. 57.1-1.2 та 57.1-1.3 ПКУ передбачено особливості сплати авансових внесків при виплаті дивідендів, крім, платників, прибуток яких звільнений від оподаткування, та інститутів спільного інвестування;

- платників єдиного податку, які сплачують авансові внески з податку на прибуток.

Згодом ДФС у своєму листі від 04.08.2016 р. №26581/7/99-99-15-02-02-17  повідомила, що для застосування положень щодо коригування фінансового результату до оподаткування платниками податку на прибуток слід керуватись цим листом Мінфіну. Про це ми писали тут>>

У той же час, Комітет з питань податкової та митної політики ВРУ висловив свою позицію у листі від 10.05.2016 р. №04-27/10-465, яким визначено, що для запобігання подвійного оподаткування одного й того самого фінансового результату платник податку на прибуток (отримувач дивідендів) має право зменшити фінансовий результат до оподаткування на суму нарахованих доходів у вигляді дивідендів від будь-якого платника податку на прибуток.

Водночас, пунктом 56.21 ПКУ передбачено, що «у разі коли норма цього Кодексу чи іншого нормативно-правового акта, виданого на підставі цього Кодексу, або коли норми різних законів чи різних нормативно-правових актів, або коли норми одного і того ж нормативно-правового акта суперечать між собою та припускають неоднозначне (множинне) трактування прав та обов'язків платників податків або контролюючих органів, внаслідок чого є можливість прийняти рішення на користь як платника податків, так і контролюючого органу, рішення приймається на користь платника податків».

Джерело: Українська Асоцiацiя Iнвестицiйного Бiзнесу (УАІБ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»