• Посилання скопійовано

Коригування фінансового результату у разі відсутності довідки про резиденство

ДФСУ роз'яснила: порядок визначення об'єкта оподаткування податком на прибуток базується на результатах бухгалтерського обліку, відображених платником податку у фінансовій звітності

Коригування фінансового результату у разі відсутності довідки про резиденство

Про це йдеться у листі від 29.12.2016 р. №28476/6/99-99-15-02-02-15.

До податкових різниць, які коригують фінансовий результат до оподаткування, належать різниці, що виникають за операціями з нерезидентами щодо нарахування роялті.

Так, згідно з пп. 1 пп. 140.5.7 ПКУ фінансовий результат податкового (звітного) періоду збільшується на суму витрат з нарахування роялті у повному обсязі, якщо роялті нараховані на користь, зокрема, нерезидентів, що зареєстровані у державах (на територіях), зазначених у пп. 39.2.1.2 ПКУ.

Таким чином, платник податку на прибуток може не збільшувати фінансовий результат до оподаткування відповідно до пп. 1 пп. 140.5.7 ПКУ на суму витрат з нарахування роялті у повному обсязі на користь нерезидента, який не зареєстрований у державі (на території), зазначеній у пп. 39.2.1.2 ПКУ, незалежно від наявності у такого платника довідки про резидентство такого нерезидента.

Водночас у разі виплати роялті на користь такого нерезидента із застосуванням правил міжнародного договору підтвердження його статусу відповідно до вимог п. 103.2 та 103.4 ПКУ довідкою про його резидентство є обов'язковим.

Читайте також: Податок на прибуток: правила оподаткування у 2017 році 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»