• Посилання скопійовано

Внесено зміни до ПКУ щодо оподаткування доходів нерезидентів-інвесторів у цінні папери

Прийнято Закон, яким удосконалено деякі питання оподаткування доходів від державних цінних паперів

Внесено зміни до ПКУ щодо оподаткування доходів нерезидентів-інвесторів у цінні папери

Сьогодні, 7 вересня, Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів нерезидентів-інвесторів у цінні папери» (законопроект №7052).

Законом удосконалено деякі питання оподаткування доходів від державних цінних паперів.

У новій редакції викладено пп. 141.4.10 ПКУ, згідно з яким не підлягають оподаткуванню доходи, отримані нерезидентами:

  • у вигляді процентів або доходу (дисконту) на державні цінні папери, або облігації місцевих позик, або боргові цінні папери, виконання зобов’язань за якими забезпечено державними або місцевими гарантіями, або у вигляді інших доходів за державними цінними паперами, що виплачуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику,
  • або у вигляді процентів, сплачених нерезидентам за отримані державою або до бюджету АР Крим чи міського бюджету позики (кредити або зовнішні запозичення), які відображаються в Державному бюджеті України або місцевих бюджетах чи кошторисі НБУ, або за кредити (позики), які отримані суб’єктами господарювання та виконання яких забезпечено державними або місцевими гарантіями.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»