• Посилання скопійовано

Податок на виведений капітал голосуватимуть в пакеті зі скороченням видатків бюджету, — Мінфін

Мінфін має намір виносити в парламент законопроект про податок на виведений капітал «в пакеті» з бюджетною декларацією, в якій витрати будуть скорочені на 25-30 млрд грн

Податок на виведений капітал голосуватимуть в пакеті зі скороченням  видатків бюджету, — Мінфін

Про це заявив на брифінгу міністр фінансів Олександр Данилюк - пише портал Delo.

Міністр фінансів уточнив, що, на його думку, скасування податку на прибуток і введення податку на виведений капітал дійсно можуть позитивно вплинути на економіку.

Але міністр уточнює, що його відомство не готове ігнорувати вплив такої зміни на бюджетні надходження.

Міністр додав, що, згідно з поточними розрахунками його відомства, в перший рік введення нового податку бюджет втратить близько 25 млрд грн, а в другій - приблизно 30 млрд грн.

За словами Данилюка, робоча група вже аналізує, які статті витрат можна скоротити, щоб компенсувати втрати бюджету. Бюджетною резолюцію повинен буде схвалити Кабмін і тільки після цього документ потрапить до Верховної Ради.

Міністр очікує, що Верховна Рада в червні проголосує за податок на виведений капітал "в пакеті" з бюджетною декларацією на наступні три роки.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко недавно заявив, що законопроект про податок на виведений капітал необхідно повторно обговорити з бізнесом і тільки потім вносити до Верховної Ради. Про це тут >>

Джерело: Діло

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»