• Посилання скопійовано

Коли доведеться сплатити штраф за уточнення від'ємного значення об'єкта оподаткування з прибутку? Консультує ДФС

Чи повинен платник податку нарахувати штрафні санкції згідно зі ст. 50 ПКУ та пеню у разі подання уточнюючої декларації з податку на прибуток, якщо від’ємне значення показника у рядку 19 зменшується/збільшується? Відповідають податківці

Коли доведеться сплатити штраф за уточнення від'ємного значення об'єкта оподаткування з прибутку? Консультує ДФС

ДФС у підкатегорії 102.23 "ЗІР" враховуючи алгоритм розрахунку рядка 26 Декларації вказала, що:

1) зменшення суми від'ємного значення в рядку 19 декларації, яка уточнюється, свідчить про заниження платником податків податкового зобов'язання з податку на прибуток за результатами такого звітного періоду;

2) збільшення суми від'ємного значення в рядку 19 Декларації, яка уточнюється, свідчить про завищення платником податків податкового зобов'язання з податку на прибуток за результатами такого звітного періоду.

Тому при зменшенні від'ємного значення показника в рядку 19 Декларації, яка уточнюється, платник податків повинен нарахувати штрафні санкції згідно з п. 50.1 ПКУ та пеню з урахуванням пп. 129.1.3 ПКУ.

При збільшенні від'ємного значення показника в рядку 19 Декларації, яка уточнюється, нарахування штрафних санкцій ПКУ не передбачено.

***

Читайте також: Податок на прибуток - 2018: основні зміни

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»