• Посилання скопійовано

Ситуація із запровадженням податку на виведений капітал зайшла в глухий кут, – Ніна Южаніна

На думку голови Комітету ВРУ, якщо справді втрати бюджету від запровадження податку на виведений капітал не можна перекрити ніякими іншими надходженнями, Уряду потрібно запропонувати інший варіант. І внести новий законопроект потрібно до 1 липня 2018 року

Ситуація із запровадженням податку на виведений капітал зайшла в глухий кут, – Ніна Южаніна

Голова Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики на своїй сторінці у Facebook повідомила, що ситуація із запровадженням податку на виведений капітал замість податку на прибуток зайшла в глухий кут.

«Хотіла би ще раз наголосити: ми були змушені, навіть, внести пряму норму до Податкового кодексу, якою зобов’язали Кабінет Міністрів зареєструвати у Верховній Раді законопроект щодо заміни розділу ІІІ Податкового кодексу до 1 липня 2017 року Цього не відбулося. 

Я не розумію, як можна оперувати сухими цифрами нібито бюджетних втрат і не рахувати мультиплікативний ефект, який дасть запровадження податку на виведений капітал. 

Ми і так втратили два роки і досі не розуміємо, що буде далі» – зазначила Н. Южаніна. 

Голова Комітету ВРУ наполягає: якщо справді втрати бюджету від запровадження податку на виведений капітал не можна перекрити ніякими іншими надходженнями або ж зменшенням видаткової частини державного бюджету, Уряду потрібно запропонувати інший інструмент для того, щоб українська економіка, особливо середній і малий бізнес, могла оздоровитися і почати справжнє зростання, а не в межах статистичної похибки. 

І зробити це, на її думку, потрібно, подавши відповідний законопроект до 1 липня 2018 року. Для того, щоб у 2019 році зменшити податкове навантаження на бізнес і стимулювати розвиток економіки в нашій країні. 

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»