• Посилання скопійовано

Маркарова озвучила позицію Мінфіну щодо податку на виведений капітал

Мінфін виступає за запровадження податку на виведений капітал з 2019 року та підготував низку змін до законопроекту, які допоможуть запобігти втратам бюджету та забезпечать дотримання України її міжнародних зобов’язань, зокрема, в рамках угод про уникнення подвійного оподаткування

Маркарова озвучила позицію Мінфіну щодо податку на виведений капітал

Про це у коментарі УНН повідомила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова.

“Мінфін активно опрацьовує законопроект щодо податку на виведений капітал. Ми створили групу, яка практично на фінальній стадії своєї діяльності, яка врахувала повністю його вплив. У нас є дуже чітка позиція, і на цьому тижні ми передамо її в комітет, який працюватиме над законопроектом. Щодо того, з одного боку, як ми бачимо запровадження його все-таки з 2019 року. Але там передбачена певна стадійність, яка додасться до тої, що вже є у законопроекті (банки можуть певний період продовжувати працювати з податком на прибуток, — ред.). У нас є пропозиції, яким чином такого ж типу стадійне запровадження запустити, щоб воно мало згладжений ефект на державний бюджет”, — розповіла Маркарова.

Також, за її словами, Мінфін запропонував низку змін, що стосуються того, яким чином при запровадженні податку залишитися у дотриманні всіх зобов’язань України, в тому числі за договорами про уникнення подвійного оподаткування тощо.

“Ця робота зараз триває. Я знаю, що є багато полярних думок стосовного самого законопроекту, але він уже є, він у Верховній Раді, поданий Президентом України, і ми зі свого боку досить якісно його опрацьовуємо. З точки зору, як саме зробити, щоб цей податок мав позитивний вплив на розвиток бізнесу, і водночас згладив втрати, які можуть бути на першому етапі для бюджету”, — наголосила Маркарова.

Нагадаємо, президентський законопроект “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податку на виведений капітал” зареєстрували у парламенті на почату липня.

***

Читайте також:

Джерело: УНН

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»