• Посилання скопійовано

Громадська організація отримує доходи: що зі статусом неприбутковості?

Податківці розповіли, які доходи може отримувати громадська організація, щоб не втратити статус неприбутковості

Громадська організація отримує доходи: що зі статусом неприбутковості?

ДФСУ в індивідуальній консультації від 26.09.2018 р. №4165/6/99-99-15-02-02-15/ІПК наголосили, що до Реєстру неприбуткових організацій вносяться громадські організації, які отримують доходи від діяльності, передбаченої статутом. 

Якщо такі доходи використовуються виключно для фінансування видатків на своє утримання, реалізацію мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами, та не здійснюється розподіл доходу серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їх праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб, то організація не втрачає статус неприбутковості.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»