• Посилання скопійовано

Застосовуєте податкові різниці – подавайте додаток РІ до декларації в будь-якому разі

Податківці розповіли, чи подавати додаток РІ до декларації з податку на прибуток, якщо бухгалтерська амортизація дорівнює податковій

Застосовуєте податкові різниці – подавайте додаток РІ до декларації в будь-якому разі

Офіс великих платників податків ДФС розповідає, що коригування фінансового результату на різниці, які виникають при нарахуванні амортизації передбачено ст. 138 ПКУ.

Декларування не тільки показників, які впливають на об’єкт оподаткування, а й показників, що підлягають декларуванню визначено ст. 49.2 ПКУ.

Додатки до декларації є її невід’ємною частиною (ст. 48.3 ПКУ), а форма декларації з податку на прибуток затверджена наказом Мінфіну від 20.10.2015 р. №897 передбачає зокрема і заповнення додатка РІ.

Отже, нормами податкового законодавства визначено необхідність заповнення та подання Додатка РІ до декларації з податку на прибуток навіть у  разі, якщо у платника податку сума нарахованої амортизації основних засобів або нематеріальних активів відповідно до національних положень бухгалтерського обліку дорівнює сумі амортизаційних відрахувань, розрахованої відповідно до норм податкового кодексу, та результат розрахунку різниць – дорівнює нулю.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»