• Посилання скопійовано

«Єдинник» перед переходом на податок на прибуток реалізував товари: які наслідки при отриманні оплати?

Такий платник податку на прибуток має збільшити фінрезультат на суму коштів, отриманих у звітному періоді за товари, відвантажені на єдиному податку

«Єдинник» перед переходом на податок на прибуток реалізував товари: які наслідки при отриманні оплати?

ДФС у Запорізькій області нагадує, що об’єктом оподаткування для юрособи, яка сплачує єдиний податок вважається будь-який дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначений п. 292.3 ПКУ.

Датою отримання доходу, вираженого у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, вважається дата отримання платником єдиного податку коштів.

Отже, оподаткуванню єдиним податком підлягають кошти, які підприємство отримає від операції з продажу товарів (надання послуг), у разі якщо ці кошти надійшли під час перебування підприємства на спрощеній системі оподаткування.

Об’єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування фінансового результату до оподаткування, визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних ПБО або МСФЗ, на різниці, які виникають згідно з положеннями Податкового кодексу.

Фінансовий результат податкового (звітного) періоду збільшується на суму доходу, отриманого як оплата за товари (роботи, послуги), відвантажені (надані) під час перебування на спрощеній системі оподаткування.

Отже, платник податку на прибуток, який визначає об’єкт оподаткування шляхом коригування фінансового результату до оподаткування на різниці, збільшує фінансовий результат до оподаткування на суму коштів, отриманих у звітному (податковому) періоді за товари (роботи, послуги), відвантажені (надані) під час перебування на спрощеній системі оподаткування.

Зазначена норма передбачена  пп. 134.1.1пп. 140.5.12пп. 2 п. 292.1п. 292.6 ПКУ.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»