• Посилання скопійовано

Як змінилося оподаткування дивідендів для нерезидентів-засновників з Кіпру?

Ставка оподаткування від загальної суми дивідендів знизилась з 20% до 15%

Як змінилося оподаткування дивідендів для нерезидентів-засновників з Кіпру?

Офіс великих платників податків ДФС повідомляє, що Верховна Рада Законом України від 30.10.2019 р. №243–IX ратифікувала Протокол про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування і попередження податкових ухилень відносно податків на доходи.

Змінився, зокрема порядок оподаткування доходів від відчуження майна.

Відтак, доходи, що отримуються нерезидентом від відчуження акцій, які отримують більше 50% їх вартості або більшій частині вартості прямо або побічно від нерухомого майна, розташованого в іншій державі, можуть обкладатися в іншій державі.

Крім доходів, отриманих від відчуження акцій:

  • що котируються на визнаній фондовій біржі;
  • у разі реорганізації корпорації;
  • коли нерухоме майно, з якого акції отримали свою оцінку (вартість), є нерухомим майном, яке є об'єктом господарської діяльності;
  • відкритого АТ;
  • подібні відсотки у фондах нерухомості.

Ставка оподаткування від загальної суми дивідендів знизилась з 20% до 15%.

У частині оподаткування дивідендів власника-компанії з долею 20% і більше капіталу компанії, яка їх виплачує, відсоток оподаткування залишився незмінним – 5%. Однак, нині компанія, яка отримує дивіденди, не може бути товариством.

 

Від редакції: Закон №243 було опубліковано в «Голосі України» від 16.11.2019 №220. Але він набере чинності з 26 листопада 2019 року. Про це ми писали тут.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»