• Посилання скопійовано

Благодійна організація реалізує рекламну продукцію: які наслідки?

Благодійна організація може розповсюджувати рекламну (сувенірну) продукцію лише на некомерційній основі для досягнення статутних цілей

Благодійна організація реалізує рекламну продукцію: які наслідки?

«Вісник. Офіційно про податки»

До неприбуткових організацій, що відповідають вимогам пп. 133.4 ПКУ і не є платниками податку на прибуток підприємств, віднесені, зокрема, благодійні організації (пп. 133.4.6 ПКУ).

Загальні засади благодійної діяльності в Україні визначаються Законом №5073 «Про благодійну діяльність та благодійні організації». Метою благодійних організацій не може бути одержання і розподіл прибутку серед засновників, членів органів управління, інших пов’язаних з ними осіб, а також серед працівників таких організацій (ч. 1 ст. 11 Закону №5073).

Благодійні організації мають право здійснювати господарську діяльність без мети одержання прибутку, що сприяє досягненню їх статутних цілей (ч. 4 ст. 16 Закону №5073).

Це відповідає визначенню благодійної діяльності, під якою за п. 2 ч. 1 ст. 1 Закону № 5073 слід розуміти добровільну особисту та/або майнову допомогу для досягнення визначених цим Законом цілей, що не передбачає одержання благодійником прибутку, а також сплати будь-якої винагороди або компенсації благодійнику від імені або за дорученням бенефіціара.

Отже, благодійна організація може здійснювати господарську діяльність (зокрема, розповсюджувати рекламну (сувенірну) продукцію) лише на некомерційній основі (без мети одержання прибутку) для досягнення статутних цілей.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»