• Посилання скопійовано

Оподаткування роялті за використання авторського контенту: законопроєкт

Законопроєктом №4088 пропонується дозволити платникам, які перераховують роялті через організації колективного управління, відкоригувати фінрезультат

Оподаткування роялті за використання авторського контенту: законопроєкт

Умови оподаткування сплати винагороди правовласникам відповідно до законодавства про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав - дискримінаційні та мають бути скориговані. Так уважає група нардепів, котрі зареєстрували законопроєкт №4088 від 14.09.2020 р. Розповідає Бухгалтер.ua.

Вони пропонують змінити окремі положення ПКУ, зокрема:

  • уточнити, що до роялті відноситься, зокрема, платіж, який сплачується користувачем об'єктів авторського права і (або) суміжних прав на користь організацій колективного управління;
  • передбачити, що вимоги пп. 6 пп 140.5.7 ПКУ не застосовуються до випадків нарахування платником податку роялті (відрахування (винагороди) правовласнику) на користь організацій колективного управління;
  • конкретизувати, що для ФОП до переліку витрат, безпосередньо пов'язаних з отриманням доходів, належать роялті сплачені на користь організацій колективного управління.

Це дозволить платникам, що перераховують роялті через організації колективного управління, відкоригувати фінрезультат та не збільшувати його на суму таких платежів, а також уникнути донарахувань податкових зобов'язань податковими органами при перевірках.

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»