• Посилання скопійовано

Відрахування податку на прибуток при продажу складної техніки через РРО збільшилися на 90%: дані ДПС за 2019 рік

Надходження податку на прибуток від торгівлі комп'ютерним, електронним та іншим обладнанням продовжують тенденцію до зростання

Відрахування податку на прибуток при продажу складної техніки через РРО збільшилися на 90%: дані ДПС за 2019 рік

Офіційні дані Державної податкової служби, отримані на запит ZN.UA, свідчать про те, що надходження податку на прибуток від торгівлі комп'ютерним, електронним та іншим обладнанням (згідно з КВЕД 46.51, 46.52, 47.41, 47.42, 47.43) продовжують свою тенденцію до зростання.

Початок цієї тенденції було покладено в 2017 році, коли на законодавчому рівні через відповідні правки до Податкового кодексу було введено обов'язковість використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) при продажу товарів, що належать до ризикових товарних групах, в число яких входить складна техніка, що підлягає гарантійному обслуговуванню.

Так, якщо за підсумками 2018 року надходження в середньому по всіх розглянутих товарних групах збільшилися в порівнянні з 2016 роком (коли фіскалізація в галузі ще не була введена) приблизно на 70%, то за підсумками 2019 го відповідне зростання перевищив 90%.

Нагадаємо, що товарна група «електроніка та обладнання» займає перше місце за обсягом контрабандних поставок в Україну. За даними дослідників Ukraine Economic Outlook, 21,4% від загального обсягу контрабанди складають нелегальні поставки продукції саме цієї ризикової товарної групи.

Підготувала Елена Середа

Джерело: Дзеркало тижня

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»