• Посилання скопійовано

В які строки слід буде сплатити податок на прибуток за І квартал?

Сплатити податок на прибуток за І квартал 2021 року слід протягом 10 днів після кінцевого терміну подання звітності, який минає 11.05.2021 р.

В які строки слід буде сплатити податок на прибуток за І квартал?

Одним з найвагоміших джерел наповнення бюджету країни безумовно є податок на прибуток підприємств. Тому у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків звернули увагу платників на те, що з 01.04.2021 розпочнеться кампанія декларування податку на прибуток підприємств за І квартал 2021 року.

Станом на тепер на обліку в управлінні перебуває 151 платник податку на прибуток зі 164. Здебільшого це представники галузі транспорту, підприємства промислового виробництва та виробники електроенергії.

За підсумками кампанії декларування податку на прибуток підприємств великими платниками задекларовано до сплати 806,6 млн грн за IV квартал 2020 року, що на 125 млн грн більше III кварталу торік.

Крім того, трьома підприємствами галузі харчової та переробної промисловості протягом IV кварталу 2020 припинено збиткову діяльність.

Заразом по платниках управління зменшено збитки на загальну суму 2,5 млрд гривень.

За словами начальника Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимира Коломійця, це свідчить про високий рівень податкової культури платників, які попри складні економічні та епідемічні умови забезпечують повноту декларування та стабільну сплату по податкових зобов’язаннях.

«Наразі, за попередніми розрахунками, за І квартал 2021 року очікуємо надходження у сумі близько 760 млн грн податку на прибуток», - зазначив очільник та підкреслив, що нагальним на сьогодні є забезпечувати максимальну підтримку бізнесу з боку контролюючих органів та держави задля укріплення плідних партнерських відносин що, як результат, забезпечуватиме своєчасні та у повній мірі надходження до скарбниць усіх рівнів.

Нагадаємо, що згідно з п. 57.1 ст. 57 ПКУ платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ.

Тобто, сплатити податкові зобов’язання з податку на прибуток підприємств за І квартал 2021 року слід протягом 10 днів після кінцевого терміну подання звітності, який спливає 11.05.2021.

 

Від редакції: Якщо карантин продовжать на травень 2021 року, то за несвоєчасну сплату податку на прибуток за І квартал фінансового штрафу не буде.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»