• Посилання скопійовано

Порядок попереднього узгодження ціноутворення у контрольованих операціях – у проєкті від Мінфіну

Мінфін оприлюднив проєкт Порядку попереднього узгодження ціноутворення у контрольованих операціях, за результатами якого укладаються договори, що мають односторонній, двосторонній та багатосто-ронній характер, для цілей трансфертного ціноутворення

Порядок попереднього узгодження ціноутворення у контрольованих операціях – у проєкті від Мінфіну

Мінфін оприлюднив проєкт постанови КМУ «Про затвердження Порядку попереднього узгодження ціноутворення у контрольо-ваних операціях, за результатами якого укладаються договори, що мають односторонній, двосторонній та багатосто-ронній характер, для цілей трансфертного ціноутво-рення» (завантажити).

Ознайомитися з проєктом Порядку можна тут>>

Проєкт постанови підготовлено на виконання пункту 250 плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік, затвердженого розпорядженням КМУ від 24.03.2021 р. № 276-р «Про затвердження плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік».

 

Що пропонується?

1. Встановити єдину форму заяви про попереднє узгодження ціноутворення, яка подається великим платником податків (далі – ВПП) до ДПС засобами електронного зв’язку під час підготовчого розгляду, так і для процедури узгодження ціноутворення у контрольованих операціях, а також у разі продовження періоду дії договору про попереднє узгодження ціноутворення. Проєкт форми можна переглянути тут.

2. Встановити, що додатки до заяви подаються ВПП до ДПС засобами електронного зв’язку.

3. Актуалізувати назву органу, що здійснює процедуру попереднього узгодження ціноутворення у контрольованих операціях.

4. Визначити, що підготовчий розгляд та/або процедура узгодження ціноутворення проводиться працівниками ДПС, уповноваженими на це рішенням або дорученням голови ДПС.

Очікується, що ця постанова набере чинності через місяць з дня офіційного опублікування, але не раніше 1 січня 2022 року. Відповідно втратять чинність деякі постанови КМУ згідно з переліком, що додається до проєкту.

Наразі ж зауваження та пропозиції до проєкту постанови можна надсилати на адреси:

  • Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ-8, 01008, е-mail: infomf@minfin.gov.ua, visoven@minfin.gov.ua та nhorieva@minfin.gov.ua;
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»