• Посилання скопійовано

Уряд затвердив оновлений порядок попереднього узгодження ціноутворення у контрольованих операціях

Прийнятою постановою передбачено введення єдиної форми заяви про попереднє узгодження ціноутворення

Уряд затвердив оновлений порядок попереднього узгодження ціноутворення у контрольованих операціях

Міністерство фінансів України повідомляє, що рішенням Кабінету Міністрів затверджено нову редакцію Порядку попереднього узгодження ціноутворення у контрольованих операціях, за результатами якого укладаються договори, що мають односторонній, двосторонній та багатосторонній характер, для цілей трансфертного ціноутворення. 

Прийнятою постановою передбачено:

  • єдина форма заяви про попереднє узгодження ціноутворення, 
  • подання заяви з додатками великим платником податків до ДПС засобами електронного зв’язку під час як підготовчого розгляду так і під час процедури узгодження ціноутворення в контрольованих операціях, а також у разі продовження періоду дії договору про попереднє узгодження ціноутворення.  

Запропоновані зміни спрямовані прискорити та спростити адміністрування процесів на всіх етапах процедури попереднього узгодження ціноутворення у контрольованих операціях (КО) в тому числі шляхом їх цифрового розвитку, зокрема під час листування між ДПС і великим платником податків.

Довідково:

Попереднє узгодження ціноутворення у контрольованих операціях – це процедура між великим платником податків та ДПС, під час якої узгоджуються критерії для визначення відповідності умов контрольованих операцій, що здійснюються або будуть здійснені великим платником по принципу «витягнутої руки» на підставі договору на обмежений строк.

У разі дотримання умов договору про попереднє узгодження ціноутворення контролюючі органи не мають права приймати рішення про донарахування податкових зобов’язань, штрафів, пені стосовно контрольованих операцій, які є предметом такого договору.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»