• Посилання скопійовано

11 березня – останній день сплати податку на прибуток за 2021 рік

Податківці наголосили, що за можливості платники податку на прибуток мають сплатити податок 11 березня, але виконати свій обов'язок можна й після війни. До того ж до 31 травня діє карантин та штрафу не буде

11 березня – останній день сплати податку на прибуток за 2021 рік

ДПС в Івано-Франківській області звертаються до платників з проханням, хто має можливість у цей складний час сплатити податок на прибуток підприємств, термін сплати якого припадає на 11 березня 2022 року.

Окрім того, на цю дату припадає сплата частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями за результатами фінансово-господарської діяльності за 2021рік.

Саме завдяки своєчасному виконанню платниками податкових зобов’язань відбувається не лише захист територіальної цілісності нашої країни, а й забезпечується її фінансова стабільність.

Водночас, звертаємо увагу, що Законом № 2118–IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану" платників звільнено від відповідальності у разі неможливості виконання своїх податкових обов’язків.

Однак, після припинення дії воєнного стану платники одразу зобов’язані виконати свої податкові зобов’язання.

Від редакції: Податківці не вказали, але до 31 травня продовжено дію карантину. Тому фінансового штрафу за несплату податку на прибуток в цей період не буде.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»