• Посилання скопійовано

Сільгосптоваровиробник при застосуванні спеціального податкового режиму може здійснювати діяльність з реалізації підакцизних товарів

Чи може сільськогосподарський товаровиробник під час застосування спеціального податкового режиму (фіксованого сільськогосподарського податку) здійснювати діяльність з виробництва або реалізації підакцизних товарів (у т. ч. якщо частка доходу від реалізації такої продукції є меншою від 25 відсотків)?

Відповідно до п. 301.1 ст. 301 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями платниками фіксованого сільськогосподарського податку (далі — ФСП) з урахуванням обмежень, установлених п. 301.6 цієї статті, можуть бути сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків.

Згідно з пп. 301.6.2 ст. 301 ПКУ не може бути зареєстрований як платник ФСП суб’єкт господарювання, що провадить діяльність з виробництва підакцизних товарів, крім виноматеріалів виноградних (коди згідно з УКТ ЗЕД 2204 29-2204 30), вироблених на підприємствах первинного виноробства для підприємств вторинного виноробства, які використовують такі виноматеріали для виробництва готової продукції.

Реєстрація сільськогосподарського товаровиробника платником податку скасовується за рішенням органу ДПС у разі встановлення за результатами документальної перевірки недотримання платником податку положень статті 301 цієї глави. При цьому такий платник податку зобов’язаний перейти до сплати податків за загальною системою оподаткування починаючи з наступного місяця після місяця, у якому було встановлено таке порушення (пп. «б» пп. 308.6.2 ст. 308 ПКУ).

Таким чином, у разі виявлення під час перевірки, що платник ФСП провадить діяльність з виробництва підакцизних товарів, крім виноматеріалів виноградних (коди згідно з УКТ ЗЕД 2204 29-2204 30), вироблених на підприємствах первинного виробництва для підприємств вторинного виноробства, які використовують такі виноматеріали для виробництва готової продукції незалежно від частки такого доходу в загальній сумі доходу орган ДПС скасовує такому платнику реєстрацію платника ФСП.

Сільськогосподарський товаровиробник під час застосування спеціального податкового режиму (ФСП) може здійснювати діяльність з реалізації підакцизних товарів.

Рубрика: Оподаткування/Фіксований с/г податок

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Фіксований с/г податок»