• Посилання скопійовано

«Сільське господарство» №4(18) | 25.04.2019 р.

Вісімнадцятий лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена сільському господарству, фермерству і земельним відносинам

«Сільське господарство» №4(18) | 25.04.2019 р.

Це – вже вісімнадцятий (і четвертий  у 2019 році) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена сільському господарству, фермерству і земельним відносинам. З моменту написання попереднього листа минув майже місяць.

За цей час з’явилося достатньо цікавого та нового.

Цього разу ми:

  • розповімо про нові вимоги до імпорту в Україну тварин та продукції;
  • з’ясуємо, які наслідки неподання декларації з єдиного податку IV групи;
  • поговоримо про види земель, за які сплачується земельний податок «єдинниками» IV групи;
  • визначимо, які особливості існують у прийманні на роботу сезонних працівників;
  • дізнаємося, як залучати оборотні кошти в галузі сільського господарства

Гарного вам читання!

***

 

З'явилися нові вимоги до імпорту в Україну тварин та продукції
Мінагрополітики затвердило Вимоги щодо ввезення (пересилання) на митну територію України живих тварин та їхнього репродуктивного матеріалу, харчових продуктів тваринного походження, кормів, сіна, соломи, а також побічних продуктів тваринного походження та продуктів їх оброблення, переробки.

Основною метою розробки та прийняття наказу є необхідність системного перегляду та оновлення чинних вимог до імпорту, які переважно уже не відповідають сучасним реаліям торговельних відносин. У зв’язку з цим, за підтримки Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» було розроблено проект нового наказу.

 

Підприємець-«єдинник» IV групи не подав річну декларацію: наслідки
Дніпропетровські податківці зауважили, що за пп. 298.8.6 ПКУ фізособи– «єдинники» IV групи, які у податковому (звітному) періоді не забезпечили дотримання сукупності умов перебування на IV групі єдиного податку (зокрема, не подали річну декларацію), зобов’язані:

  • сплатити у поточному році єдиний податок у розмірі, що розраховується, виходячи з 25% річної суми податку за кожний квартал, протягом якого платник перебував на IV групі платників єдиного податку;

  • з наступного податкового (звітного) кварталу перейти на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників єдиного податку ІІІ групи, або відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування.

 

«Єдинник» IV групи не використовує деякі ділянки для с/г: що з земельним податком?
Податківці з Київської області зазначили, що юрособи-«єдинники» IV групи, які є власниками/користувачами земель с/г призначення та/або земель водного фонду, звільняються від сплати земельного податку за земельні ділянки, що використовуються для ведення с/г товаровиробництва.

За інші земельні ділянки, в тому числі за земельні ділянки с/г призначення, що не використовуються для ведення с/г товаровиробництва, юрособи – «єдинники» IV групи сплачують земельний податок на загальних підставах.

 

Наймаєте сезонних працівників: який максимальний строк трудових договорів?
Держпраці у Чернівецької області наголошує, що сезонний трудовий договір є різновидом строкового трудового договору.

Сезонними вважаються роботи, які, зокрема, містяться в Списку сезонних робіт і сезонних галузей та їхня тривалість не перевищує шести місяців.

Таким чином, під час приймання на сезонні роботи трудовий договір з працівником можна укласти на строк, який не перевищує тривалості сезону, тобто 6 місяців.

При укладенні сезонного трудового договору роботодавець зобов’язаний попередити працівника про сезонний характер роботи. Крім того, працівнику необхідно знати, що при укладенні сезонного договору йому не встановлюється випробувальний термін.

 

І наостанок – аналітика від редакції
Для галузі сільського господарства характерна сезонність отримання доходів та здійснення витрат, і ці події часто не співпадають у часі. Тому доводиться залучати оборотні кошти для здійснення діяльності.  У своїй аналітиці ми розповіли про форварди, ф’ючерси, аграрні розписки, банківський кредит, товарний кредит, фінлізинг, позики та внески до статутного капіталу.

***

Наразі це все.
Більше новин на тему сільського господарства ви знайдете тут, а консультацій – ось тут.

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Сільське господарство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Сільське господарство»