• Посилання скопійовано

«Сільське господарство» №7(32) | 22.07.2020 р.

Тридцять другий лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена сільському господарству, фермерству і земельним відносинам

«Сільське господарство» №7(32) | 22.07.2020 р.

Це – вже тридцять другий (і сьомий у 2020 році) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена сільському господарству, фермерству і земельним відносинам. З моменту написання попереднього листа минув майже місяць.

За цей час з’явилося багато цікавого та нового, а саме:

 

  • розкажемо, що Комітет ВРУ підтримує детінізацію сільськогосподарського виробництва;
  • проінформуємо про появу нового свята – День виноградаря і винороба;
  • дізнаємося, чи мають фермери право на компенсацію ЄСВ;
  • зазначимо, що депутати ВРУ визначилися з процедурою приватизації земель державних с/г підприємств;
  • нагадаємо, які доходи від реалізації сільгосппродукції включаються до доходу «єдинника» 4 групи.

Гарного вам читання!

 

***

Комітет за детінізацію сільськогосподарського виробництва
Гетманцев на черговому засіданні 9 липня проінформував, що до нього звернулася група народних депутатів, які запропонували повернутися до розгляду законопроектів «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції» (№3131) і «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства» (№3131-1) і переглянути рішення, прийняті Комітетом 3 червня 2020 року.

Комітет прийняв рішення підтримати редакцію підготовленого законопроекту і доручити членам Комітету зареєструвати цей проект як проект «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції». Внести на розгляд Верховної Ради підготовлений у Комітеті проект і рекомендувати Верховній Раді включити його до порядку денного та прийняти за основу.

 

День виноградаря і винороба – нове свято в Україні 
В Україні з'явиться ще одне нове свято – День виноградаря і винороба. Кабінет Міністрів підтримав відповідний Указ Президента Володимира Зеленського.

«Установити в Україні професійне свято – день виноградаря і винороба, яке відзначати щорічно у другу неділю листопада. Цей указ набирає чинності з дня його опублікування», - вказано у тексті Указу.

 

Чи мають фермери право на компенсацію ЄСВ? 
Право на отримання доплати мають члени/голова сімейного фермерського господарства без статусу юридичної особи, яке утворене відповідно до ст. 8¹ Закону «Про фермерське господарство» та зареєстроване платником єдиного податку четвертої групи.

Члени/голова сімейного фермерського господарства, які підлягають страхуванню на інших підставах або звільняються від сплати єдиного внеску відповідно до частини четвертої ст. 4 Закону №2464 та не беруть добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, не мають права на отримання доплати. Про це та про те, в яких розмірах буде надаватися компенсація, ми зазначали тут.

 

Депутати ВРУ визначилися з процедурою приватизації земель державних с/г підприємств 
13 липня Верховною Радою України прийнято за основу проект Закону №3012-2 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю)».

Законопроектом пропонується оптимізувати процедуру приватизації земель державних сільськогосподарських підприємств та встановити порядок приватизації земель державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій.

 

Які доходи від реалізації сільгосппродукції включаються до доходу «єдинника» 4 групи?
Дохід сільськогосподарського товаровиробника, отриманий від реалізації сільськогосподарської продукції власного виробництва та продуктів її переробки, включає суми, отримані від реалізації:

  • продукції рослинництва, що вироблена (вирощена) на угіддях, які належать сільськогосподарському товаровиробнику на праві власності або надані йому в користування, а також продукції рибництва, виловленої (зібраної), розведеної, вирощеної у внутрішніх водоймах (озерах, ставках і водосховищах), та продуктів її переробки на власних підприємствах або орендованих виробничих потужностях;

  • продукції рослинництва на закритому ґрунті та продуктів її переробки на власних підприємствах або орендованих виробничих потужностях;

  • продукції тваринництва і птахівництва та продуктів її переробки на власних підприємствах або орендованих виробничих потужностях;

  • сільськогосподарської продукції, що вироблена із сировини власного виробництва на давальницьких умовах, незалежно від територіального розміщення переробного підприємства.

Про це ми зазначали тут.

 

***

Наразі це все.
Більше новин на тему сільського господарства ви знайдете тут, а консультацій – ось тут.

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Сільське господарство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Сільське господарство»