• Посилання скопійовано

«Контролюючі органи і перевірки» №8(62) | 13.05.2020 р.

Шістдесят другий лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена перевіркам різних органів влади та їхній діяльності в цілому

«Контролюючі органи і перевірки» №8(62) | 13.05.2020 р.

Це – восьмий з початку року (і шістдесят другий загалом) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена перевіркам різних органів влади та їхній діяльності в цілому. З моменту написання попередньої розсилки минуло два тижні, тож нам є про що розповісти. Зокрема:

  • зазначимо, що Уряд підтримує продовження мораторію перевірок бізнесу через коронавірус;
  • проінформуємо, що новим керівником ДПС призначено Олексія Любченка;
  • розповімо, що Держпродспоживслужба почала перевіряти ринки на дотримання нових вимог;
  • нагадаємо особливості оскарження рішень ДПС;
  • дізнаємося, як виконувати приписи Держпраці з питань охорони праці під час карантину.

Гарного Вам читання!

***

 

Уряд «за» продовження мораторію перевірок бізнесу через коронавірус
Кабмін планує продовжити мораторій на перевірки для малого бізнесу на час карантину. Про це під час брифінгу повідомив міністр економіки.

За його словами, представники Уряду наразі працюють з комітетами Верховної Ради щодо заходів, які будуть впроваджені для малого бізнесу під час виходу з карантину.

«Є звернення малих підприємців щодо продовження мораторію на перевірки. Ми як Уряд і міністерство підтримуємо продовження такого мораторію як мінімум на період карантину, можливо, на довший період. Я думаю, таке рішення буде позитивно прийнято», – заявив Петрашко.

 

Новим керівником ДПС призначено Олексія Любченка
29 квітня Уряд призначив Олексія Любченка Головою Державної податкової служби України та Геннадія Пліса Головою Державної аудиторської служби України.

Відповідну кандидатуру було запропоновано Міністерством фінансів України. З ним буде укладено контракт на проходження державної служби.

3 травня під час свого представлення Любченко розповів про основні завдання на посту голови ДПС. Він підкреслив, що буде вважати результатом для себе збільшення дистанції між платником податків і податковим інспектором та ще більше наповнення адміністрування сучасними електронними сервісами. Про це докладніше ми говорили тут.

 

Держпродспоживслужба почала перевіряти ринки на дотримання нових вимог
З 4 травня, за повідомленням Урядового порталу, Держпродспоживслужба розпочала роботу щодо контролю дотримання агропродовольчими ринками протиепідемічних заходів.

Крім того, Держпродспоживслужба протягом дії карантину має забезпечити  проведення щоденних позапланових перевірок дотримання агропродовольчими ринками цих вимог.

Зокрема, вимогами є:

  • наявність реєстрації агропродовольчого ринку як оператора ринку харчових продуктів;

  • допуск працівників та відвідувачів на територію ринку виключно за наявності вдягнутої медичної маски (респіратора);

  • проходження безконтактного температурного скринінгу;

  • наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком.

 

Особливості оскарження рішень ДПС
Рішення, прийняті ДПС, можуть бути оскаржені в адміністративному або судовому порядку.

Скарга подається до контролюючого органу вищого рівня у письмовій формі протягом 10 робочих днів за днем отримання платником податків ППР або іншого рішення контролюючого органу, що оскаржується.

Якщо відповідно до ПКУ контролюючий орган самостійно визначає грошове зобов’язання платника податків за причинами, не пов’язаними з порушенням податкового законодавства, такий платник податків має право на адміністративне оскарження рішень контролюючого органу протягом 30 календарних днів за днем надходження ППР контролюючого органу. Про це ми писали ось тут.

 

 

Як виконувати приписи Держпраці з питань охорони праці під час карантину
За роз’ясненням Держпраці, якщо для усунення порушень нормативно-правових актів з охорони праці, викладених в приписі, не потребується спричиняти дії, що заборонені під час карантину, такі вимоги необхідно виконати у встановлені строки.

В іншому разі виконання вимог приписів можливо відкласти на час дії обмежувальних заходів, якщо виявлені порушення не несуть безпосередню загрозу життю та здоров’ю працівників, а також за умови дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

***

 

Наразі це все.
Більше новин на тему перевірок ви знайдете тут, а консультацій –  тут.

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»