• Посилання скопійовано

«Бланки і звітність» №3(56) | 25.02.2020 р.

П'ятдесят шостий лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена виключно звітності та звітуванню

«Бланки і звітність» №3(56) | 25.02.2020 р.

Це – третій з початку року (і п’ятдесят шостий загалом) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена виключно звітності та звітуванню.

З часу написання попередньої розсилки минуло два тижні. За цей час сталося чимало, тож є про що розповісти. А саме:

 

  • дізнаємося, коли заповнювати та подавати додаток 6 до декларації з ПДВ;
  • визначимося, як складати нову декларацію з податку на прибуток;
  • нагадаємо, як неприбутківцям правильно заповнити звіт про доходи;
  • зупинимося на особливостях заповнення нової декларації з ПДВ та додатків до неї;
  • наголосимо, що до 28 лютого включно слід подати звіт за ф. №10-ПІ за 2019 рік;
  • розповімо, що в 2020 році юрособам треба буде оновити інформацію про власників.

Гарного Вам читання!

***

 

Коли заповнювати та подавати додаток 6 до декларації з ПДВ?
Луганські податківці наголосили, що у новій редакції викладено додаток 6 декларації з ПДВ. Замість частини третьої таблиці 1, в якій відображалися операції, які звільнені від оподаткування, впроваджено таблицю 2 "Розрахунок сум податку на додану вартість, не сплаченого суб'єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг".

Таблиця 2 (Д6) заповнюється у разі здійснення у звітному (податковому) періоді операцій з постачання товарів/послуг, що звільнені від оподаткування ПДВ. Інформація зазначається у розрізі податкових пільг, які використовуються платником податку. Нову редакцію отримала Таблиця "Розрахунок показників щодо належності підприємства (організації) до підприємства (організації) інвалідів".

За новими правилами не зазначаються у додатку 6 до декларації з ПДВ операції, які оподатковуються за ставкою 0 та 7%. 

Звертаємо увагу! Пільги з ПДВ рахуємо лише за операціями, звільненим від оподаткування, здійсненими на митній території України.  Докладно про це ми писали тут.

 

Як неприбутківцям правильно заповнити звіт про доходи: рекомендації ДПС
Звіт передбачає заповнення дати та номера рішення про включення неприбуткової організації до Реєстру зі зазначенням ознаки неприбутковості організацій.

Додаток ФЗ - обов’язковий додаток до Звіту для неприбуткових підприємств, установ та організацій, оскільки фінансова звітність має статус додатка до Звіту.

Частина І Звіту передбачає заповнення доходу неприбуткової організації рядка 1 з розшифровкою за видами доходів (сума рядків 1.1-1.11) та видатків (витрат) неприбуткової організації рядка 2 з розшифровкою за видами витрат (сума рядків 2.1-2.6).

Додаток ГД Звіту передбачає відображення інформації щодо операцій з гуманітарною допомогою, яка підлягає перенесенню у рядки 1.6.2 ГД та 2.4.2 ГД Звіту.

У випадку нецільового використання гуманітарної допомоги, сума таких операцій відображається у рядку 3.1 ГД Звіту. Про це ми писали тут.

 

До 28 лютого включно слід подати звіт за ф. №10-ПІ за 2019 рік
Роботодавці, які мають 8 та більше найманих працівників відповідно до ст. 17, 18 Закону №875, зокрема, зобов’язані звітувати Фонду соцзахисту інвалідів про зайнятість та працевлаштування інвалідів у встановленому порядку. Це стосується всіх роботодавців, в т.ч. фізосіб-підприємців.

Звіт за формою №10-ПІ подається щороку до 1 березня, наступного після звітного періоду, у відділення Фонду за місцем реєстрації.

Нової форми звіту 10-ПІ ще не затверджено. За 2019 рік ще звітуємо за старою формою.

Датою надходження звіту вважають:

  • дату подання його роботодавцем до відділення Фонду;

  • у разі надсилання поштою – дату на поштовому штемпелі.

В електронному вигляді звіт не подають.

Про це ми зазначали у своїй новині, а про те, як його заповнювати, як нараховувати та сплачувати штрафи за невиконання нормативу, дивіться у нашій аналітиці.

 

У 2020 році юрособам треба буде оновити інформацію про власників
28 квітня 2020 року набере чинності новий Закон про запобігання та протидію легалізації та відмиванню доходів. За приписами ч. 4 Перехідних та прикінцевих положень цього Закону, юридичні особи, зареєстровані до набрання чинності цим Законом, подають державному реєстратору інформацію про кінцевого бенефіціарного власника протягом трьох місяців з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності.

Таким чином, в ЄДР повинні міститись відомості про юридичну особу щодо її кінцевого бенефіціарного власника юрособи, в т.ч. кінцевого бенефіціарного власника її засновника, якщо засновник – юрособа. Тобто ланцюг інформації щодо усіх юросіб повинен привести до певної людини (чи групи людей), які цією юрособою прямо чи опосередковано володіють.

При цьому, крім ПІБ, дати народження, ІПН, даних паспорта таких фізосіб - бенефіціарів, в ЄДР вказуватимуться також характер та міра (рівень, ступінь, частка) бенефіціарного володіння (вигоди, інтересу, впливу).

А якщо виникне ситуація, коли у юрособи немає кінцевого бенефіціарного власника-фізособи (у тому числі кінцевого бенефіціарного власника її засновника, якщо засновник - юридична особа), в ЄДР зазначається обґрунтована причина його відсутності. Про це ми докладно розповідали у своїй аналітиці.

 

І наостанок – три аналітики від редакції
Як заповнювати нову декларацію з ПДВ? В яких рядках відображати експорт товарів? Де зазначати нараховані ПЗ з ПДВ за п. 198.5 ПКУ? Про це читайте тут.

До 2 березня 2020 року потрібно подати декларацію з податку на прибуток за 2019 рік. Під час її складання слід враховувати як зміни, які набрали чинності у 2019 році, так і ті правила, які не змінилися. Про це ми зазначали тут.

Як заповнювати новий додаток 6 до декларації з ПДВ? Як обраховується сума податкових пільг? Які зміни внесено в інші додатки? Про це ми розповідали ось тут.

***

 

Наразі це все.
Більше новин на тему звітності ви знайдете тут, консультацій – ось тут, а бланки та податковий календар на березень 2020 року – у спеціальному розділі нашого сайту blank.dtkt.ua

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»