• Посилання скопійовано

«Податок на прибуток» №7(61) | 29.04.2020 р.

Шістдес'ят перший лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена виключно податку на прибуток

«Податок на прибуток» №7(61) | 29.04.2020 р.

Це – вже сьомий з початку року (і шістдесят перший загалом) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена виключно податку на прибуток.

З моменту написання попередньої розсилки минуло два тижні і нам є про що розповісти. А саме:

 

  • розкажемо про нюанси оподаткування за договором управління майном;
  • визначимося, як подати фінзвітність з виправленими показниками в Електронному кабінеті;
  • поговоримо про податковий облік витрат, понесених на придбання продовольчих товарів та засобів гігієни;
  • з’ясуємо, чи потрібно коригувати фінрезультат на суму профспілкових внесків, пенсійних внесків у межах недержавного пенсійного забезпечення.

Гарного Вам читання!

***

 

Договір управління майном: як оподатковувати податком на прибуток? 
Дніпропетровські податківці зауважили, що розділ  III ПКУ не містить положень щодо окремого обліку за договорами управління майном і подання платниками податку – управителями майна окремих декларацій з податку на прибуток.

Тобто розрахунок об’єкта оподаткування податком на прибуток здійснюється на підставі даних бухгалтерського обліку шляхом коригування фінансового результату до оподаткування, визначеного у фінансовій звітності з урахуванням операцій за договорами управління майном, на різниці, які збільшують або зменшують фінансовий результат до оподаткування, відповідно до положень ПКУ.

 

Як подати фінзвітність з виправленими показниками у Електронному кабінеті?
Тернопільські податківці зауважили, що при формуванні звітності, яка подається до ДПС і Державної служби статистики України, використовуються формати з першою літерою «S». За результатами обробки такої звітності в органах Державної служби статистики України суб’єктам господарювання надсилається квитанція №2.

Якщо платником за відповідний звітний період вже була подана фінансова звітність за форматом з першою літерою «S» або «J», то при поданні фінансової звітності з виправленими показниками за форматом з першою літерою «J» в Електронному кабінеті необхідно обрати «стан документа» – звітний.

 

І наостанок – ще два роз’яснення від ДПС
Щодо особливостей податкового обліку витрат, понесених на придбання продовольчих товарів та/або засобів гігієни для використання співробітниками компанії, читайте тутПоложеннями Кодексу не передбачено різниць для коригування фінансового результату до оподаткування, що виникають за операціями з придбання продовольчих товарів (бутильована вода, кава, чай, цукор) та/або товарів господарського призначення (засоби гігієни).Такі операції відображаються згідно з правилами бухгалтерського обліку при формування фінансового результату до оподаткування»).

Щодо коригування фінансового результату до оподаткування на суму профспілкових внесків, пенсійних внесків у межах недержавного пенсійного забезпечення, які перераховуються до профспілок та недержавних пенсійних фондів  читайте ось тут («Положення пп. 140.5.9 ПКУ не поширюються на операції з перерахування роботодавцем - платником податку на прибуток профспілковій організації членських внесків працівників - членів профспілки, а також пенсійних внесків та недержавного пенсійного фонду за дорученням працівників, за умови, що такі внески не враховуються у складі витрат при визначенні фінансового результату до оподаткування такого роботодавця»).

***

 

Наразі це все.
Більше новин на тему податку на прибуток ви завжди знайдете тут, а консультацій – ось тут.

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»