• Посилання скопійовано

Влада Полтави призначила «спрощенцям» одразу 20% ставку податку

Ставки для полтавських «спрощенців» можуть змінити. Щоправда, станеться це не раніше, ніж у лютому. Тож наразі платникам єдиного податку доведеться погодитися на максимальні розміри стягнень. Для першої групи — 10, для другої — 20 відсотків від мінімальної зарплати.

Полтавська влада обіцяє знизити ставку єдиного податку, яку з нового року виставила на максимальному рівні: для першої групи «спрощенців» — 10, для другої — 20 відсотків від мінімальної зарплати. Та у січні гаманці підприємців першої групи схуднуть приблизно на сто гривень, другої — на двісті.

В’ячеслав Скрябін, голова профспілки підприємців ринків м. Полтави: «Законодавець, коли передбачав такі ставки податку, розраховував, що максимальні ставки податку будуть прийняті в містах-мільйонерах, таких як Київ, Харків, Донецьк, Дніпропетровськ. Ми би хотіли, щоб встановлена ставка податку для торговців, які працюють на ринках, була в межах від 4-х до 7%».

Справді, пояснюють у податковій, місцева влада повинна була враховувати регіон. Однак у Полтаві нові повноваження сприйняли як найлегшу можливість наповнити місцеву скарбницю. Дехто з депутатів заявляє: якщо ставку податку знизити, казна залишиться порожньою. Проте скільки саме вона втратить — наразі ніхто не знає, так само, як і суми нових зборів. Кажуть, чим більше залишиться «спрощенців», тим меншими будуть побори.

Олександр Мамай, міський голова Полтави: «Для того щоб хоч якимось чином наповнювати бюджет, приймаємо таке рішення. До 1 лютого податкова нам надає інформацію про те, скільки зареєструвалось підприємців. Аналіз ми зробимо за 10 хвилин на першій же депутатській комісії і приймемо рішення, що робити далі».

І лише після цього, можливо, ставки знизять. Принаймні, для найбідніших підприємців.

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»