• Посилання скопійовано

Перенесення даних із Книги обліку доходів та витрат найманої особи до Книги ФОП на загальній системі

Як переносити дані із Книги обліку доходів та витрат найманої особи до Книги ФОП наприкінці місяця — підсумковим рядком чи за кожною окремою операцією?

Відповідно до п. 177.10 ст. 177 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. №2755-VI фізичні особи — підприємці на загальній системі оподаткування зобов’язані вести Книгу обліку доходів і витрат (далі — Книга), у якій щодня на підставі первинних документів здійснюються записи про операції, що відбулися у звітному (податковому) періоді. Порядок ведення фізичними особами — підприємцями на загальній системі оподаткування Книги встановлено наказом ДПА України від 24.12.2010 р. №1025 (далі — Порядок).

Відповідно до п. 2 Порядку кожен найманий працівник — фізична особа (далі — наймана особа), що здійснює операції за готівку, веде їх облік у Книзі, яка реєструється фізичною особою — підприємцем. Згідно з п. 3 Порядку наймані особи заповнюють дані Книги відповідно до граф 1, 3, 8. Графа 3 заповнюється за кожним фактом здійснення операції. У гр. 8 наймана особа відображає вартість отриманого товару за цінами реалізації. Дані із Книг найманих осіб включаються до Книги фізичних осіб — підприємців в останній день місяця. При цьому у гр. 3 фізична особа — підприємець щодня відображає фактично отриману суму доходу від здійснення діяльності із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік.

Отже, фізична особа — підприємець систематично включає до своєї Книги обліку доходів та витрат сумарні підсумки отриманих доходів за відповідний період із кожної Книги найманого працівника для забезпечення систематичного обліку та виведення результатів діяльності за місяць (квартал, рік).

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»