• Посилання скопійовано

Земельний податок за ділянку під будинком, що перебуває у спільній сумісній власності

Як фізособа-підприємець повинна сплачувати земельний податок за земельну ділянку, на якій розташовано багатоповерховий будинок, що перебуває у спільній сумісній власності?

Відповідно до пункту 286.6 статті 286 Податкового кодексу України за земельну ділянку, на якій розташована будівля, що перебуває у спільній власності кількох юридичних або фізичних осіб, податок нараховується з урахуванням прибудинкової території кожній з таких осіб:

1) у рівних частках, — якщо будівля перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділена в натурі, або одній з таких осіб-власників, визначеній за їхньою згодою, якщо інше не встановлено судом;

2) пропорційно до належної частки кожної особи, — якщо будівля перебуває у спільній частковій власності;

3) пропорційно до належної частки кожної особи, — якщо будівля перебуває у спільній сумісній власності і поділена в натурі.

Ставка податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, встановлюється у розмірі 1% від їх нормативної грошової оцінки.

Ставки податку за земельні ділянки, розташовані в межах населених пунктів, нормативну грошову оцінку яких не проведено, визначено у статті 275 Податкового кодексу України.

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»