• Посилання скопійовано

Довідку про відсутність податкового боргу можна замовити в «онлайні» й отримати електронною поштою

Про це повідомив голова Державної податкової служби України Олександр Клименко.

«Черговий крок у розширенні сервісів для платників податків вже зроблено — відтепер платники податків, які звітують в електронному вигляді, зможуть замовляти «Довідку про відсутність заборгованості з податків і зборів (обов’язкових платежів), що контролюються органами ДПС», не відвідуючи податкову інспекцію», — зазначив О. Клименко.

За словами керівника податкового відомства, у запиті, що формується відповідно до електронного формату (J1300301) та надсилається до «Інформаційного порталу органів ДПС України», платнику податків потрібно зазначити спосіб отримання Довідки (електронний чи письмовий).

Залежно від вибору способу отримання Довідки платнику податків, який не має заборгованості з того чи іншого податку або збору, засобами електронного зв’язку надсилається Довідка в електронному вигляді (J1400301) або інформаційне повідомлення у вигляді квитанції від інспектора ОДПС про стан розгляду Довідки за місцем обліку.

«Громадянам раніше для отримання цієї Довідки доводилося щонайменше двічі відвідувати податкову інспекцію — для того аби замовити її, а потім ще й забрати. Тому, звісно, такий сервіс дозволить значно зекономити час платників податків та зрештою мінімізує їхнє спілкування з працівниками ДПС», — переконаний голова ДПСУ.

Нагадаємо, наприкінці січня 2012 року Державна податкова служба виступила з ініціативою про скорочення термінів видачі 12-ти адміністративних довідок та скасування кількох таких документів. Мінфін підтримав податківців. Згодом терміни видачі деяких довідок були скорочені вдвічі. Обидва відомства пообіцяли продовжити роботу щодо підвищення якості надання адміністративних послуг.

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»