• Посилання скопійовано

Підприємці з доходом до 20 млн. грн. можуть бути спрощенцями, - О.Клименко

Вдосконалення спрощеної системи оподаткування позбавить деякі категорії платників від спокуси мінімізації податкових зобов’язань, впевнений Голова Державної податкової служби Олександр Клименко.

 Про це він заявив в ході свого брифінгу.

 Керівник податкової повідомив, що парламент нещодавно погодився з ініціативою податкової служби щодо розширення переліку платників єдиного податку. До передбачених законом чотирьох груп підприємців додано ще дві – п’яту та шосту.

 Зокрема, до п’ятої групи віднесено підприємців, які мають до 20 найманих працівників та доход не більше 20 млн. грн. на рік.

 До шостої – підприємства з аналогічним доходом, але з чисельністю працівників до 50 осіб.

 За попередніми підрахунками, прогнозована кількість платників п’ятої групи може становити 2100 фізичних осіб-підприємців з сумарним доходом більше 15 млрд. грн., шостої – більше 20 тисяч суб’єктів господарювання.

 Голова ДПСУ впевнений, що такі новації стимулюватимуть розвиток малого та середнього бізнесу, і підприємці охоче скористуються можливістю перейти на простіші правила оподаткування.

 «Це відповідно позначиться на сплаті податків. Попередні розрахунки показують: якщо хоча б половина платників, які відповідають цим критеріям, перейде, наприклад, до п’ятої групи, то додаткові надходження єдиного податку становитимуть 685 млн. грн.», - додав Олександр Клименко.

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»