• Посилання скопійовано

Щоб стати „спрощенцем” – подайте заяву

Останній день подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з IV кварталу 2016 року та розрахунку доходу за попередній календарний рік – 15 вересня

Щоб стати „спрощенцем” – подайте заяву

Податківці нагадують, що суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. До поданої заяви додається також  розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Тобто останній день подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з IV кварталу 2016 року та розрахунку доходу за попередній календарний рік – 15 вересня 2016 року.

ДФС також зауважує, що такий перехід суб’єкт господарювання може здійснити лише один раз протягом календарного року!

Аналітика від Дт-Ктзміна системи оподаткування посеред року

***

Натомість відмовитися від спрощеної системи оподаткування з IV кварталу 2016 року можна, подавши заяву до 20 вересня включно. Докладніше тут>>

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»