• Посилання скопійовано

Яка дата подання заяви на застосування спрощеної системи, якщо її надіслано поштою

При надсиланні заяви поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення датою подання заяви вважається дата відправлення, яка відбивається на повідомленні про вручення та на описі

Яка дата подання заяви на застосування спрощеної системи, якщо її надіслано поштою

ДПІ у Подільському районі м. Києва нагадує, що заява про застосування спрощеної системи подається за вибором платника податків в один з таких способів:

 - особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб ;

- державному реєстратору як додаток до реєстраційної картки, що подається для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця. Електронна копія заяви, виготовлена шляхом сканування, передається державним реєстратором до контролюючого органу одночасно з відомостями з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця.

Зареєстровані суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка не передбачає сплату ПДВ, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

Отже, при надсиланні заяви поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення датою подання заяви вважається дата відправлення, яка відбивається на повідомленні про вручення та на описі.

Джерело: ДПІ у Подільському районі м. Києва

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»