• Посилання скопійовано

Щоб стати „спрощенцем” з нового року – подайте заяву до 16 грудня

Щоб перейти на "спрощенку" з I кварталу 2017 року потрібно подати до ДФС заяву про перехід на спрощену систему оподаткування та розрахунок доходу за попередній календарний рік до 16 грудня 2016 року

Щоб стати „спрощенцем” з нового року – подайте заяву до 16 грудня

ДФС нагадує, що суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. 

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік. 

Таким чином, останній день подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з 1 січня 2017 року та розрахунку доходу за попередній календарний рік – 16 грудня 2016 року.

Такий перехід на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання може здійснити лише один раз протягом календарного року. 

 

Від редакції

Згідно з абз. 2 пп. 298.1.4 ПКУ перехід на спрощену систему оподаткування суб'єкта господарювання, зазначеного в абзаці першому цього підпункту, може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, ним дотримано вимоги, встановлені в п. 291.4 ПКУ.

Тобто госпсуб'єкт має відповідати критеріям, визначеним для кожної з трьох груп єдиного податку. 

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»