• Посилання скопійовано

Підприємницьку діяльність припинено: чи можна отримати довідку про доходи?

Податківці розповіли, чи можна отримати довідку про доходи за час підприємницької діяльності вже після її припинення

Підприємницьку діяльність припинено: чи можна отримати довідку про доходи?

ДФС у Тернопільській області нагадує, що згідно зі ст. 1 Закону №393 громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, зокрема із заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних та особистих прав і законних інтересів.

Підставою для надання фізособі – підприємцю довідки про доходи від здійснення нею підприємницької діяльності є подання до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси податкової декларації про майновий стан і доходи платниками на загальній системі оподаткування та декларації платника єдиного податку підприємцями на спрощеній системі оподаткування (ст. 177 та ст. 296 ПКУ).

Відповідно до ст. 29-1 розділу І Переліку №578/5, облікові справи платників податків і зборів (обов’язкових платежів) зберігаються протягом 5 років після припинення діяльності таких суб’єктів господарювання.

Враховуючи викладене, фізособа щодо якої внесено до Єдиного держреєстру юросіб, фізосіб – підприємців та громадських формувань запис про припинення підприємницької діяльності як фізособи – підприємця, може отримати за письмовим зверненням в органі ДФС довідку про доходи на підставі поданої податкової  декларації з врахуванням термінів зберігання облікових справ визначених ст. 29-1 Переліку.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»