• Посилання скопійовано

Як «єдиннику» - платнику ПДВ обрати квартальний звітний період?

Для обрання квартального звітного періоду «єдинник» разом з декларацією з ПДВ за останній звітний місяць року подає заяву про вибір квартального звітного періоду

Як «єдиннику» - платнику ПДВ обрати квартальний звітний період?

ДФС у Запорізькій області нагадує, що звітним (податковим) періодом для подання звітності з ПДВ є один календарний місяць, а у випадках, особливо визначених ПКУ, календарний квартал.

Отже, поряд із застосуванням звітного періоду – календарний місяць, платники єдиного податку можуть обрати квартальний податковий період звітності з ПДВ.

Заява про вибір квартального податкового періоду з ПДВ подається фіскальному органу разом з декларацією за наслідками останнього податкового періоду календарного року.

Тобто, у разі обрання квартального звітного періоду платник єдиного податку, разом з декларацією з ПДВ за останній звітний місяць календарного року, подає заяву про вибір квартального звітного періоду.

Форму такої заяви наведено в додатку 1 до Порядку №21.

В Заяві про вибір квартального звітного (податкового) періоду зазначаються відомості щодо дати, з якої обирається квартальний звітний (податковий) період, дата, з якої платник податку перебуває на єдиному податку та ставка єдиного податку на дату подання заяви.

Квартальний звітний період починає застосовуватися з першого податкового періоду наступного календарного року до кінця такого року або до переходу на загальну систему оподаткування.

Якщо платник податку разом із декларацією з ПДВ за наслідками останнього звітного місяця календарного року не подав до фіскального органу зазначеної заяви, такий платник застосовує місячний звітний період.

У разі якщо платник ПДВ, який застосовував спрощену систему оподаткування, переходить на загальну систему оподаткування, то необхідно самостійно перейти на місячний податковий період, починаючи з першого місяця переходу на загальну систему оподаткування, що зазначається у відповідній податковій декларації за наслідками такого місяця.

Зазначена норма передбачена п. 202.1, п. 202.2 ПКУ.

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»