• Посилання скопійовано

Подали заяву для переходу на єдиний податок: коли ДФС надасть відповідь?

ДФС має надати письмову вмотивовану відмову протягом двох робочих днів з дня подання заяви

Подали заяву для переходу на єдиний податок: коли ДФС надасть відповідь?

ДФС у Луганській області повідомила, що відповідно до п. 299.5 ПКУ у разі відмови у реєстрації платника єдиного податку контролюючий орган зобов’язаний надати протягом двох робочих днів з дня подання суб’єктом господарювання відповідної заяви письмову вмотивовану відмову. Вона може бути оскаржена суб’єктом господарювання у встановленому порядку.

Підставами для прийняття контролюючим органом рішення про відмову у реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку є виключно:

  • невідповідність такого суб’єкта вимогам, встановленим ст. 291 ПКУ;
  • наявність у суб’єкта господарювання, який утворюється у результаті реорганізації (крім перетворення) будь-якого платника податку, непогашених податкових зобов’язань чи податкового боргу, що виникли до такої реорганізації;
  • недотримання таким суб’єктом вимог, встановлених пп. 298.1.4 ПКУ (п. 299.6 ПКУ).

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»