• Посилання скопійовано

В Україні 35 тисяч ФОП через однакові імена не можуть перевірити свої податкові борги

ДФС публікує недостатньо інформації для фізичних осіб-підприємців (ФОП) в Україні щодо їхніх боргів

В Україні 35 тисяч ФОП через однакові імена не можуть перевірити свої податкові борги

Інформаційне агенство «УНІАН» розповідає, що ДФС публікує недостатньо інформації для фізичних осіб-підприємців (ФОП) в Україні, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи, у зв'язку з чим 35 тисяч таких осіб не можуть перевірити наявність або відсутність податкової заборгованості.

Як повідомляє сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній і судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів OpenDataBot, 35 тисяч фізичних осіб-підприємців не можуть перевірити такі дані через однакові імена ФОП у системі.

Зокрема, найпоширеніше ім'я ФОП – Шевченко Олександр Миколайович. Таких підприємців в Україні 28. Далі йдуть Іванова Олена Миколаївна і Коваленко Олександр Миколайович, яких в Україні налічується 19 і 18 відповідно.

«Оскільки Державна фіскальна служба не публікує додаткові ідентифікатори ФОП, такі як адреса реєстрації (хоча ця інформація є відкритою), то встановити, хто саме з них має податковий борг, неможливо», – наводяться в повідомленні слова юриста Микити Підгайного.

Як повідомлялось раніше, у березні група народних депутатів зареєструвала законопроект, в якому запропонувала створити для IT-сектору окрему групу єдиного податку.

Також у законопроекті передбачається поступове щорічне зростання для підприємців у сфері IT на 1% ставки єдиного податку, в результаті чого ця ставка через 5 років повинна становити 10%.

Джерело: УНІАН

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»