• Посилання скопійовано

За 2019 рік зареєстрували на 15% менше ФОП

За даними Опендатабот, за 2019 рік в Україні зареєстрували 312 211 нових фізичних осіб-підприємців. Це на 15% менше, ніж у попередньому році

За 2019 рік зареєстрували на 15% менше ФОП

Як повідомляє Опендатабот, нововведення в законах щодо підприємців спричинили зменшення реєстрацій ФОП. Так за минулий рік в Україні було зареєстровано 312 211 нових фізичних осіб-підприємців, що на 15% менше, ніж у попередньому році.

В першій половині 2019 року ФОП активно реєструвалися. Однак в квітні, після президентських виборів, кількість реєстрацій ФОП почала знижуватися.

Зазначається, що така динаміка викликана насамперед низкою владних рішень, а саме:

  • Законом про РРО
  • Законом про внесення змін до Податкового кодексу щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг
  • Законом про збір та облік ЄСВ
  • Законом про внесення змін до Податкового кодексу щодо подання єдиної звітності з ЄСВ та податку на доходи фізосіб.

«Реєстрація нових підприємців — це один з показників розвитку економіки. Якщо в Україні не реєструються нові компанії та підприємці, це означає, що українці бояться створювати бізнес та йдуть у тінь», — коментує Олексій Іванкін, засновник Опендатабот.

У середньому щомісяця реєструвалося 5,5 тисяч компаній та 26 тисяч ФОП. Усього на початок 2020 року в Україні діє 1 876 604 підприємців.

Джерело: Опендатабот

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»