• Посилання скопійовано

Як зареєструватися ФОП в електронному вигляді?

Податківці навели порядок держреєстрації підприємцем в електронній формі

Як зареєструватися ФОП в електронному вигляді?

ДПС у Київській області нагадує, що право громадян на здійснення підприємницької діяльності передбачено Конституцією України.

Для державної реєстрації фізичної особи підприємцем необхідно звернутися до  Центру  надання  адміністративних послуг виконавчих комітетів міських рад та районних державних адміністрацій особисто або через уповноважену особу,  також можна надіслати  необхідні документи по пошті з описом вкладеного у конверт. У разі подання заяви  про державну реєстрацію  поштовим відправленням, справжність підпису засвідчується нотаріально.

Якщо документи подаються  у паперовій формі, заявник пред’являє паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу.

У разі, якщо документи  подаються представником, додатково подається примірник  оригіналу або нотаріально  засвідчена копія документа, що  засвідчує його повноваження (крім випадку, якщо  відомості про повноваження цього представника  містяться в Єдиному державному реєстрі).

Крім того, на сьогодні реалізована можливість   реєстрації ФОП в електронному вигляді, - з цією метою  слід зайти  на Реєстраційний портал Міністерства юстиції України та дотримуватись зазначених там інструкцій. Скористатись такою послугою можна  за умови підписання заявником заяви з використанням засобів  електронної ідентифікації.

Для державної реєстрації  підприємцем громадянину необхідно подати:

  • Заяву про  державну реєстрацію фізичної особи підприємцем форми 10.
  • паспорт, ідентифікаційний код.
  • у разі обрання спрощеної системи оподаткування, одночасно з заявою  про державну реєстрацію  можна подати Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, затверджену наказом МФУ №308.
  • у разі добровільної реєстрації платником ПДВ, одночасно з заявою про  держреєстрацію можна подати  Реєстраційну заяву платника податку на додану вартість (форма №1-ПДВ), затверджену наказом МФУ №1125.
  • у разі державної реєстрації фізособи, яка самостійно або з членами сім’ї створює  сімейне фермерське господарства - договір  (декларація) про створення сімейного фермерського господарства.
  • для фізичної особи, яка досягла 16-річчя і має бажання займатися  підприємницькою діяльністю, але не має повної цивільної дієздатності -  нотаріально засвідчена письмова згода батьків (усиновлювачів), піклувальника чи органу опіки або піклування. 

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»