• Посилання скопійовано

Ліміти для «єдинників» пропонують прив'язати до мінзарплати: законопроект

Законопроектом №3853 пропонується встановити такі ліміти для платників ЄП: I група - 245 розмірів МЗП; II група - 1230 розмірів МЗП; III група - 1720 розмірів МЗП

Ліміти для «єдинників» пропонують прив'язати до мінзарплати: законопроект

15 липня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №3853 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зміни підходу у визначенні обсягу доходів для застосування спрощеної системи оподаткування".

Ним пропонується для розвитку підприємництва в Україні, покращення бізнес клімату та зменшення тиску на суб’єктів мікропідприємництва визначити ліміти для ФОП та верхню межу застосування спрощеної системи оподаткування без застосування РРО залежно від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року.

Так, законопроектом вносяться зміни до:

п. 291.4 ПКУ в частині зміни принципу визначення обсягу доходу, з досягненням якої пов’язана можливість обрати спрощену систему оподаткування, а також змінити відповідну групу оподаткування з фіксованої суми 1, 5 і 7 мільйонів гривень до розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. А саме:

  • I група - 245 розмірів мінімальної заробітної плати (зараз 1 000 000 грн);
  • II група - 1230 розмірів мінімальної заробітної плати (на сьогодні 5 000 000 грн);
  • III група - 1720 розмірів мінімальної заробітної плати (наразі 7 000 000 грн).

п. 296.10 ПКУ в частині зміни підходу до визначення обсягу доходу для платників ЄП другої – четвертої груп, з досягненням якого пов’язана обов’язковість застосування РРО. А саме замінити прив’язку до фіксованої суми у розмірі 1 млн грн на прив’язку до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Тобто РРО не застосовуватимуться платниками єдиного податку II - IV груп (ФОП) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищуватиме 820 розмірів мінімальної заробітної плати (на сьогодні 1 000 000 грн). Але це вже в 2021 році буде неактуальним, бо з квітня 2021 року всі перелічені фізособи-"єдинники" зобов'язані будуть застосовувати РРО.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з 1 січня 2021 року.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»