• Посилання скопійовано

В який термін надходить відмова ДПС у реєстрації платником ЄП?

У разі відмови у реєстрації платника єдиного податку ДПС зобов’язана надати протягом двох робочих днів з дня подання суб’єктом господарювання відповідної заяви письмову вмотивовану відмову

В який термін надходить відмова ДПС у реєстрації платником ЄП?

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що відповідно до п. 299.5 ПКУ у разі відмови у реєстрації платника єдиного податку контролюючий орган зобов’язаний надати протягом двох робочих днів з дня подання суб’єктом господарювання відповідної заяви письмову вмотивовану відмову, яка може бути оскаржена суб’єктом господарювання у встановленому порядку.

Підставами для прийняття контролюючим органом рішення про відмову у реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку є виключно:

  1. невідповідність такого суб’єкта вимогам, встановленим ст. 291 ПКУ;
  2. наявність у суб’єкта господарювання, який утворюється у результаті реорганізації (крім перетворення) будь-якого платника податку, непогашених податкових зобов’язань чи податкового боргу, що виникли до такої реорганізації;
  3. недотримання таким суб’єктом вимог, встановлених пп. 298.1.4 ПКУ (п. 299.6 ПКУ).

Податкова Київщини залишається на зв’язку: для надання консультацій продовжують роботу гарячі лінії. Знайти контакти можна за посиланням.

Для підтримки співпраці податківців з асоціаціями, спілками, громадськими об’єднаннями, які представляють інтереси платників податків, продовжує роботу Комунікаційна платформа.

Надсилайте на адресу kyivobl.ikc@tax.gov.ua свій запит або звернення з коротким змістом питання та контактами для зворотного зв’язку. З вами зв’яжеться координатор платформи для визначення формату відповіді та дати проведення зустрічі з відповідальними особами структурних підрозділів Головного управління ДПС у Київській області.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»