• Посилання скопійовано

Неприпинений договір оренди оформлено на ФОП, але він ліквідувався: які наслідки?

Через припинення діяльності ФОП має звернутися до місцевої влади для переоформлення або укладання додаткової угоди щодо оформлення договору оренди на фізособу

Неприпинений договір оренди оформлено на ФОП, але він ліквідувався: які наслідки?

ДПС у Тернопільській області зазначає, що після внесення в поточному році до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця, податкову декларацію з плати за землю такою фізичною особою на наступний рік до контролюючого органу подавати не потрібно.

При цьому нарахування земельного податку на підставі правовстановлюючих документів, якими посвідчується право власності на земельну ділянку, або нарахування орендної плати на підставі укладеного договору оренди (до припинення його дії (розірвання)) буде здійснюватися контролюючим органом (за місцем знаходження земельної ділянки), який надсилає фізичній особі до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення плати за землю.

Одночасно повідомляємо, що у зв’язку з припиненням підприємницької діяльності, підприємець повинен звернутися до органів місцевого самоврядування для переоформлення або укладання додаткової угоди, щодо оформлення договору оренди державної та/або комунальної власності на фізичну особу (громадянина) у зв’язку з втратою статусу фізичної особи – підприємця.

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»