• Посилання скопійовано

Страхові агенти, сюрвейєри, аварійні комісари та аджастери можуть сплачувати ЄП

Юр особа — платник єдиного податку (ставка 10%) надає послуги з оцінки страхового ризику та збитків (експертизи).Чи може така юрособа у 2012 році працювати на єдиному податку за КВЕД 67 20 0?

Статтю 291 ПКУ від 02.12.10 №2755-VI зі змінами та доповненнями встановлено правові засади застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, а також справляння єдиного податку.

Відповідно п. 291.5 ст. 291 ПКУ не можуть бути платниками єдиного податку страхові (перестрахові) брокери, банки, кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії, довірчі товариства, страхові компанії, установи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційні фонди і компанії, інші фінансові установи, визначені законом; реєстратори цінних паперів; суб’єкти господарювання, які здійснюють, зокрема, діяльність у сфері фінансового посередництва.

Якщо суб’єкт господарювання виконує функції страхового агента, відповідно до Закону України «Про страхування», або сюрвейєра, аварійного комісара та аджастера, визначеними розділом III ПКУ, то на його діяльність обмеження не поширюється.

 

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»