• Посилання скопійовано

Як обкладаються послуги, отримані «єдинником» від нерезидента

У разі якщо підприємство на єдиному податку зі сплатою 5% отримало послуги від нерезидента на території України, одержувач послуг нараховує податок за ставкою 20% до бази оподаткування. Так пояснили у ДПС у м. Севастополі.

«Порядок обкладення ПДВ послуг, що поставляються нерезидентами на митній території України, регламентовано статтею 208 ПКУ. Цією статтею встановлюються правила оподаткування у разі постачання особою-нерезидентом, не зареєстрованою платником ПДВ, послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, особі, яка зареєстрована як платник податків, або будь-якій іншій юридичній особі — резиденту (п. 208.10. ст. 208 ПКУ), — йдеться у повідомленні податкової.

Як розповіли далі, одержувач вищезгаданих послуг нараховує податок за ставкою 20% до бази оподаткування, визначену згідно з п. 190.2 ст. 190 ПКУ (п. 208.2. ст. 208 ПКУ).

Згідно з п. 208.5 ст. 208 ПКУ одержувач послуг прирівнюється до платника ПДВ щодо сплати податку, стягнення податкового боргу та притягнення до відповідальності за правопорушення у сфері оподаткування.

«З урахуванням вищевикладеного, платники, які застосовують спрощену систему оподаткування і перебувають на 4-й групі зі сплатою 5% єдиного податку, при отриманні послуг від нерезидента на митній території України зобов’язані за першою подією нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ та відобразити їх у Розрахунку до декларації з ПДВ, форма якого затверджена наказом Міністерства фінансів України від 25.11.2011 р. №1492», — резюмували у севастопольській податковій.

 

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»