• Посилання скопійовано

15 березня — останній день подання заяви про застосування ЄП

Бажаєте перейти на сплату єдиного податку з ІІ кварталу 2013 року – подайте відповідну заяву до 15 березня

15 березня — останній день подання заяви про застосування ЄП

Якщо юридична особа-суб`єкт господарювання прийняла рішення з ІІ кварталу поточного року перейти на сплату єдиного податку, вона подає до органу ДПС відповідну заяву. Зробити це необхідно не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Тобто, останнім днем подання заяви є 15 березня 2013 року.

Новостворені фізичні особи – підприємці І та ІІ груп також подають  до органу ДПС з місцем реєстрації заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування. Якщо заява подана до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, платниками єдиного податку вони стають з першого числа місяця, наступного за місяцем видачі свідоцтва.

Водночас, новостворені суб'єкти господарювання третьої - шостої групи, які подали відповідну заяву протягом 10 днів з дня державної реєстрації, вважаються платниками ЄП з дня їх державної реєстрації.

Зазначимо, що разом із заявою суб’єкти господарювання подають до органу ДПС розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Відповідна норма передбачена ст. 298 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»