• Посилання скопійовано

Єдинник IV групи зобов’язаний при виплаті дивідендів нарахувати та сплатити авансовий внесок з прибутку

ДФСУ розглянула питання щодо нарахування та сплати платником єдиного податку четвертої групи авансового внеску з податку на прибуток при виплаті дивідендів своїм акціонерам (власникам)

Єдинник IV групи зобов’язаний при виплаті дивідендів нарахувати та сплатити авансовий внесок з прибутку

ДФСУ у листі від 10.02.2016 р. № 2765/6/99-95-42-01-15 роз'яснила, що юридична особа – платник єдиного податку зобов’язана при виплаті дивідендів (за винятком виплати дивідендів фізичним особам) нарахувати та внести до бюджету авансовий внесок із податку на прибуток за правилами, встановленими п. 57.1-1 ПКУ.

Зазначений авансовий внесок вноситься до бюджету до/або одночасно з виплатою дивідендів.

При цьому суми нарахованого податкового зобов’язання з єдиного податку не зменшуються на суму авансового внеску податку на прибуток, сплаченого у зв’язку з виплатою дивідендів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»